вівторок, 28 січня 2014 р.

НАША БІБЛІОТЕКА — «УСТАНОВА РОКУ»!


 
Цими днями були оголошені результати загальноміського рейтингу популярності «Людина року». Вони стали знаменними та урочистими для нашої бібліотеки, адже вона отримала почесне звання «Установа року».

Ця подія відбулась не випадково. Такий результат було досягнуто роками, десятиліттями та навіть, не побоюся цього слова, століттями плідної праці. Адже, як всі ви, напевно, знаєте, наша бібліотека минулого року відсвяткувала своє 150-річчя.

До цієї дати було приурочено багато заходів, і найяскравішою подією серед них було видання книги «Міська бібліотека: шлях через три століття». До створення книги доклали руку всі без винятку члени колективу, і це, на мою думку, найважливіший момент в цій історії. Адже кожен, хто щодня віддає свої сили читачам і вкладає душу в бібліотечну справу, зміг закарбувати свої зусилля, зробити їх надбанням для читачів та майбутніх поколінь, ставши співавтором унікальної за своїм змістом та ідеєю книги.

Це видання висвітлює історію нашої бібліотеки від дня заснування до сьогодення, розповідає про тих чудових самовідданих фахівців, які працювали у ній протягом цих трьох століть та ветеранів бібліотечної справи, які зараз живуть у нашому місці. Багато уваги приділено рідкісним та цінним виданням, які є у фонді нашої бібліотеки, та книгам з автографами видатних особистостей: письменників, культурних та громадських діячів, які в різні часи переступали поріг нашого книжкового храму. Окремий розділ присвячений спогадам про бібліотеку ветеранів бібліотечної праці та наших багаторічних читачів. 

Ми презентували книгу в стінах нашої бібліотеки наприкінці минулого року, і вона відразу зчинила справжній фурор серед користувачів та гостей бібліотеки, ставши помітним явищем культурного життя міста. Саме так ми й отримали пропозицію номінуватися як претенденти на звання «Установи року». Почесне журі вирішило віддати цю відзнаку нам, чим колектив нашої бібліотеки безмежно пишається.
Думаю, не буде перебільшенням, якщо я скажу, що для нас немає нічого важливішого за наших читачів. Всі ми, працівники міської бібліотеки, сподіваємося, що наші давні віддані читачі пишатимуться і радітимуть нагороді разом з нами, а нових читачів стане ще більше.


1 коментар: