вівторок, 28 січня 2014 р.

Електронна читанка проти паперової: хто переможе у майбутньому?



       
   Ось вони! Найчарівніші красуні: кольорові,  яскраві, блискучі. Стоять на поличках книжкових магазинів. Друзі знайомтесь, це книги, так і хочеться взяти і погортати.

Сучасні книжки дуже гарні. Більшість з них, особливо дитячі, з гарними малюнками на глянцевому папері. Їх можна загорнути у подарунковий папір і подарувати друзям у якості подарунка.
         
А ось навпроти, зовсім непримітна, сіра і похмура електронна читанка. Така книга не зовсім підійде для подарунка. ЇЇ не підпишеш гарними словами та не загорнеш у блискучий папір. Але з іншого боку. Хоч паперова книга має більше переваг у якості подарунка,  але в той же час вона не завжди є відмінним подарунком. Таку книгу треба вміти підібрати під вік та смак.    
    Електронна читанка навпаки, є чудовою можливістю закачати ту літературу, яка цікава. В наш час в інтернеті багато книжок можна знайти безкоштовно, коли в книжкових магазинах книги коштують  не дешево. І в електронній читанці можна зберігати дуже багато літератури. І не треба йти до книгарні чи бібліотеки, достатньо просто вдома зайти у інтернет і знайти потрібну книжку в електронному варіанті. Це економить гроші та час. Якщо паперові книги займають багато місця, то електронна легко поміститься наприклад у жіночій сумочці, чи в кишені чоловічого жакету. Тут можна зробити зручний для читання шрифт, що матиме ще одну перевагу, не впливатиме на зір.



    Ось і постає питання: друкована чи електронна книга, що зручніше? І як же ті хто звик до паперових? А все просто. Обидві ці книжки мають право на життя. Більш того,  вони можуть жити в одній кімнаті, чи то вдома чи в бібліотеці. В кожної з них своя роль, і кожна з них має свої переваги. Існує дуже багато книжок що мають історичну цінність, зберігаються у бібліотеках. Їх аналогів просто не існує в електронному варіанті. Електронна книга не передасть всіх відчуттів, які можна відчути при гортанні сторінок, доторкнутись до історії, відчути запах фарби на сторінках.
Електронна читанка чи паперова книжка? Хто переможе у майбутньому? На мій погляд вони існуватимуть обидві. Хіба що з часом зявиться ще один вид книг, у вигляді чудо-окулярів наприклад. Одягнувши які кожен зможе поринути у світ голографічного зображення . Ну тоді їм прийдеться ходити по світу вже не в двох, а у трьох…

1 коментар: