вівторок, 28 січня 2014 р.

Лідер бібліотечної справи – хто він?



   Не можна сказати напевно, що абсолютно кожна людина без винятку мріє бути лідером завжди і у всьому, але і те, що більшість прагне стати лідером в професійній діяльності, або ж в будь-якій іншій сфері, заперечувати немає сенсу. Слід відмітити, що лідерами не народжуються, лідерами стають ті, хто дійсно цього прагне. 

   Сучасні бібліотекарі розуміють, що прийшов час ламати стереотипи і показати суспільству те, що бібліотека дійсно потрібна, вона дійсно сучасна і модернізована, що вона йде в ногу з часом, а бібліотекарі – справжні лідери бібліотечної справи, які мають надзвичайно велику жагу до знань, які постійно навчаються новому і самовдосконалюються підвищуючи рівень свого професіоналізму задля ефективнішого задоволення сучасних потреб громади.


   Саме таких ЛІДЕРІВ бібліотечної справи я маю честь спостерігати завдяки програмі «Лідерство» для молодих бібліотекарів за сприяння Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), програми «Бібліоміст» та Благодійного фонду «Творчий центр ТЦК». Програма передбачає проведення 4-х тренінгів, завдяки яким молоді бібліотекарі навчаться інноваційним методам роботи та в перспективі отримають можливість вивчити досвід бібліотек Латвії. 
   Для 30 молодих лідерів зі всієї України надано шанс не просто навчитись чомусь новому, але і поспілкуватись, обмінятись думками, ідеями, досвідом, попрацювати в творчих групах, реалізувати свої творчі можливості. Ми вчимося бути дійсно лідерами своєї справи, вчимося бути творчими та ініціативними, вчимося використовувати в своїй професійній діяльності можливості Web 2.0, що робить нас не просто сучасними бібліотекарями, а справжніми ІТ - спеціалістами.    
   І ось ми знову зібрались разом, 30 молодих лідерів, які прагнуть стати кращими в своїй професійній діяльності. Місто Ужгород та місто Перечин щиро зустріли нас вже вдруге. Цікаво та продуктивно  минув перший день тренінгу «Web 2.0 у сучасній бібліотеці», а наступні три дні обіцяють бути не менш цікаві та насичені за своїм змістом. 
   
   Який результат від участі у тренінгах програми «Лідерство» буде мати кожен з нас важко сказати, бо в кожного безліч думок та ідей як використати отримані знання. З впевненістю можу сказати лише одне – лідер бібліотечної справи  – це той, хто постійно вчиться та навчає інших. 





Немає коментарів:

Дописати коментар